Hemma igen

I kommentar till föregående inlägg har Kyrksyster frågat hur det egentligen förhöll sig med kyrkoherde Lindahls i Lycksele möte med Laestadius. Sålunda: det år Laestadius gjorde sin berömda visitationsresa genom lappmarken (1843-44) var det ( vad jag vet) ingen Lindahlare som var präst i Lycksele, men väl i Åsele. Det har jag skrivit om i ett tidigare  inlägg förra året så jag hänvisar dit.

Nå, nu är jag hemma från släktträffen. Åkte* på söndag förmiddag från Lycksele till Vindeln för att få deltaga i en högmässa ledd av min tvillingbroder (vik Kh där under två veckor). Vindelns kyrka är stor, mycket stor. Inte så vacker utifrån men en fantastiskt vacker inuti. Att den visst för något år sedan blivit framröstad som en av Sveriges vackraste kan jag förstå. Men om man haft kvar den mörka interiören från tiden före sista restaureringen så hade det varit andra bullar tror jag. När jag satt och begrundade den vackra kyrkan (rymmer 850 pers) så tänkte jag att det här skulle kunna vara platsen för ett norr-OAS-möte. När jag sedan träffade en andlig broder som menade sig ha fått en budskap från Gud där han sett kyrkan fylld kväll efter kväll, då kan man ju börja undra...eller syftar det på den kommande väckelsen i landet?

Besök sedan hos mina båda bröder i Umeå och möten med delar av deras respektive familjer och sedan så kom jag hem idag på aftonen. En trevlig tur, annat kan man inte säga. Efter att ha avslutat kvällen med en stunds samtal i telefon med min gamle kamrat så känns dagen givetvis fullkomlig.

Men innan jag slutar så vill jag berätta något annat från Lycksele. Första kvällen, när jag mött min föräldrar på en restaurang med uteservering kom jag senare på kvällen i samspråk med dem som drev restaurangen. Det var ett gäng från Syrien och Libanon. Vi hade en mycket trevlig stund tillsammans. Och när jag skulle gå så bad dom mig - som ortodoxa kristna ofta gör när dom möter en präst - att be för dem och be för restaurangrörelen. Givetvis välsignade jag med stort korstecken. Det är första gången jag välsignat en pizzeria. Som om du någon gång vill ha en matbit i Lycksele så ska du stanna till på Golden bar efter Blå vägen och njuta av maten och känna välsignelsen.

* saknade motorcykeln på dom fina vägarna, i det vackra vädret!!!

Kommentarer
Postat av: SvBG

Jaaa, Golden Bar!! :-D

De har nog blivit välsignade tidigare, för där har jag haft några mina kanske mest njutbara måltider (om man enbart ser till restaurangbesök). Jag vill starkt rekommendera deras "Golden Special" (grillat kött med stora pommes frites, sparris, bearnaisesås och grönsaker). Finns bland mina tre i topp när det gäller matupplevelser!

2009-08-11 @ 07:43:50
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: Tobbe

Finns alltså skäl till ett nytt besök i Lycksele (för jag åt bara en hamburgare). Och Herrens välsignelse är ju utan gräns.

2009-08-11 @ 09:06:01
Postat av: "Syster"

Just på detta sätt sprids "budskapet", genom samtal i vardagen, om Jesus, att man tror på Honom-även då man äter hamburgare.

2009-08-11 @ 22:18:32
Postat av: kyrksyster

Tack för berättelsen! Jo, jag hade nåt diffust minne av en koppling till Lars Levi där!

2009-08-12 @ 20:47:33
URL: http://blogg.aftonbladet.se/kyrksyster
Postat av: Laestadian

Jag har gjort en video i HD kvalitet som beskriver laestadianismen. Klicka på länken om ni vill se den.



I filmen har jag beaktat Tobbes synpunkter och visar texterna längre än i den tidigare svenska versionen.

2009-08-13 @ 10:06:41
URL: http://www.youtube.com/watch?v=ZNVTOxdbgDU
Postat av: Tobbe

Klart bättre version av laestadianfilmen, men fortfarande tycker jag att det går lite för fort i vissa delar där det är mindre stil på texten och således längre text. Men klart bättre. Uppmuntrande att mina synpunkter beaktats! Roligt att se bild från bönhuset (Öst- Luleå fridsförbund) i Luleå. I samband med fridsförbundets höstmöte sista helgen i augusti håller jag troligen nattvardsgång lörd kl 18, men inte i själva bönhuset utan i kyrkan bedvid.

2009-08-13 @ 12:18:31
Postat av: Laestadian

Så jag gjorde om filmen än en gång. Nu borde texterna bytas tillräckligt långsamt!

2009-08-13 @ 21:49:28
URL: http://www.youtube.com/watch?v=XWw0AuftHJM

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0