Äntligen en blogg

Nu har jag också startat en blogg. Bloggar du så finns du! Absolut! Och nu är jag så less på att inte längre finnas till.

Det här blir ju bara ett snabbt inlägg för att visa att jag lever. Det kommer mera.

Läs också mina vänners bloggar vilka jag länkar till.

Stig är - som jag brukar uttrycka det - "min äldsta kamrat". Dvs Stig är inte gammal (bara knappt fyra månader äldre än jag) utan det är vänskapen som är gammal. Från hösten 1962. (Men jag är SÅ LESS på att han alltid tjatar om LOST på sin blogg).

Hanna är en betydligt yngre vän (både hon och vänskapen): Vi lärde känna varandra för några år sedan när hennes man tjänstgjorde som präst i den församling där jag jobbar. Han är också min vän men har, vad jag vet, ännu ingen blogg att länka till.

Jag jobbar också som präst och min Församling heter Örnäset och ligger i Luleå. Jag lägger in en länk dit också. Andra länkar visar mina intressen därutöver:

Frimodig kyrka är en nomineringsgrupp för valen till beslutande organ i Svenska kyrkan och jag är invald på denna lista i Kyrkomötet. Sveriges Motorcyklister är organisationen som alla hederliga MC-förare är med i (över 80000 tror jag?) Själv kör jag en Honda Transalp sedan knappt fyra år.

Varför började jag köra MC? Helt klart medelålderskris. Som 50-åring börjar man (särskilt om man är man!) att fundera på om man längre duger. Redan som 40-åring funderar man på det men tio år senare kommer det igen med förnyad styrka. Nå, då måste man upp till bevis och då finns ett antal alternativ, vilka jag dock direkt fann omöjliga:
1. åka Vasaloppet - det ids man inte
2. hoppa fallskärm eller bungy-jump - det törs man inte
3. göra ett sladdbarn - den möjligheten utnyttjade jag redan som 40-åring så den är bränd (han fyller 15 år idag, grattis Simon)
4. inleda ett förhållande med en 25 år yngre fd konfirmand - klara moraliska betänkligheter

...så vad återstår. Köpa MC! Jämfört med alternativen så förefaller det vara ett mycket gott alternativ.

Ha det bra.

RSS 2.0