Fjortonde söndagen efter Trefaldighet

Och idag blev det också tre gudstjänster.
 
Först högmässa i Hertsökyrkan ledd av Bosse men med predikan av Anders Stenman, f d inlandspräst som nu ska tjänstgöra i Domkyrkoförsamlingen en tid. Vi kommer att se mer av honom. 45 deltagare. Precis som förra söndagen alltså.
 
Efter en stunds vila hemma åter till bönhuset på Örnäset. Predikan av Mikael Fältros. Men eftersom bönhuset följer gamla evangelieboken så var söndagstemat Tacksamhet och inte Enheten i Kristus som i kyrkan. 
 
Kort samtal med Stefan i bönhuset. Han berättade att det varit ca 100 i högmässsn i Örnäset idag.
- Var kom kom alla dom ifrån, undrade han.
 
Direkt sedan åter till Hertsökyrkan där det var psalmsångskväll i kombination med lite sånguppträdanden av Seppo Härkönen. Under önskepsalm-stunden fick vi sjunga tre psalmer som jag förknippar med Marias död och begravning:
 
Blott en dag som vi dels sjöng vid förbönsgudstjänst för Maria i Hertsökyrkan för drygt ett år sedan och dessutom vid begravnìngen.
 
Bliv kvar hos mig som jag sjöng två verser av i Marias öra ca en timme före hon dog och som också var avslutningspsalm vid gravsättningen på kyrkogården.
 
Bred dina vida vingar som vi sjöng innan vi lämnade hennes sjukrum några timmar efter att hon avlidit.
 
En hjälp i sorgebearbetningen.
 

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Tror att den gode F. Stefan var lite väl optimistisk i sin bedömning, enligt vaktis var det bara en bit över den "utökade" lärjungaskaran...

Svar: Optimism är en dygd. Kanske såg han "i Andanom" hur det kommer att bli.
Torbjörn Lindahl

2024-09-02 @ 21:44:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0