Händelserika dagar

I vart fall för en pensionär.
 
Igår eftermiddag for jag först på sjukkommunion hos vännen, pensionerade diakonen Tommy. Som jag redan berättat bjuder han alltid in några vänner så vi blir en liten gudstjänstgemenskap varannan vecka. Sex deltagare blev vi. Sen stannade jag på stan och åt på lokal, gick sedan till Köpmantorget där Luleås SDHL- lag firades. Eftersom jag hyllat guldmedaljörerna redan på plats i ishallen i tisdags kväll stannade jag bara kort stund. 
 
Efter div ärenden på stan blev det buss mot Örnäsets kyrka där Stefan Aro ledde veckomässan. Ovanligt många deltagare enligt vaktmästaren.
 
Mats hade också kommit dit och min tanke var att vi gemensamt skulle ta buss hem. Men därav blev intet. Istället blev vi hembjudna till goda vänner där födelsedag firades. Fin gemenskap även med andra inbjudna vänner.
 
Där fick vi också i god och generös kristen gemenskap tillsammans be för Maria och lyfta henne inför Herren. Tack vänner för bönegemenskapen! Kära läsarna får också gärna vara med. Mänskligt sett är läget allvarligt men oavsett hur Gud låter utgången bli tror vi att Jesus är med.
 
Idag var jag i kyrksammanhang igen. Lena o Simon hade avsett fara på begravningsgudstjänst i Örnäset för sin granne i trappuppgången KG Aasa. I 18 år har dom varit grannar. Tyvärr blev Lena förkyld. Då valde jag följa Simon istället. Själv har jag väl stött på KG vid enstaka tillfällen men inte inte så ofta som Lena och Simon.
 
Örnäsets kyrka är enligt min ringa mening den vackraste kyrkan i stan att ha begravningsgudstjänst i.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0