Tredje söndagen efter Trefaldighet

Två gudstjänster idag. Men inte Hertsökyrkan f.m. och bönhus e.m. som det oftast är när jag dubblerar. Nej, Domkyrkan på förmiddagen och Hertsökyrkan på eftermiddagen.
 
Min närmaste granne (äldre dam 87 år) har vid något tillfälle uttryckt önskan dels få se Domkyrkan dels få möta prästen Anna Krigsman som hon tidigare mött i något (flera?) sammanhang. Och idag fanns tillfället. Bil således till Domkyrkan. Fullständig högmässa - färdig på mindre än en timme. Då är det ändå ljuständning för var ock en av alla döpta och avlidna, vilket tar en stund. Då förstår ni att den tid som återstår till predikan inte blir så lång. 
 
Träffade också annan f d kollega med rötter i Skellefteå. Hon och jag brukar kärvänligt reta varandra eftersom vi håller på olika hockeylag. Fick då berätta att jag bland Marias grejer fann en Skellefteå AIK- mugg som jag lade beslag på.
Gissar att Maria fått den från sina vänner. Berättade dock att i mitt köksskåp får den ensamma stackars SAIK-muggen trängas med fyra LHF-muggar.
 
 
En stunds hemmavistelse sedan med färdigställande av bouppteckning efter Maria. Hamburgare till middag, sen till Hertsökyrkan där Stefan ledde mässa. Den tog en timme och en kvart. Och då tänder vi bara ett ljus för alla döpta och ett för alla avlidna.
 
Efter mässan tog jag en stund med en av kyrkvärdarna som är revisor och lät honom leda bouppteckningsmötet. Övrig närvarande var jag, Lena hade gett mig fullmakt. Så nu är det klart. Skönt.
 
Mats hjälpte Stefan med distributionen. Innan Mats återvände till stugan i Kallax kom han förbi mig på en kopp te.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0