Nu är allt fixat

som har med Marias lägenhet att göra. Redan i måndags var jag in till nyckelfirman för att lämna in Marias nycklar. Hon hade kvitterat ut flera för att alla personliga assistenter skulle ha en var. Men när jag lämnade dem jag hade visade det sig att det var två för lite. Nå, jag fick några dar till på mig och vi har försökt kolla med de assistenter som jobbat hos henne senaste tiden. Men inget napp. Så idag var det bara att bita i det sura äpplet, lämna in dem jag hade och betala för låsbyte. 
 
Det sista var ju lite onödigt men skönt att allt är slut nu.
 
Efter detta ärende fick jag för mig gå och förtidsrösta i EU-valet. Vilken fråga ska man låta ha störst inflytande över ens partival? Klimatet?  Där tävlar ju alla att vara bäst. Nån annan fråga? Ukraina? Om det är ju alla överens - än så länge. Ge sin röst till ett traditionellt parti i akt och mening minska inflytandet från extremhögern? (Samma taktik som sossarna hade mot Sverigedemokraterna i kyrkomötet - totalt misslyckad strategi.) Eller ska man bara oreflekterat rösta på samma parti som i riksdagsvalen? Eller försöka skaffa sig en s k egen mening? Om vadå, hur stor vargstammen ska vara? Eller abortfrågan. Läste för någon dag sedan att Katolska kyrkan uttalat att man inte bör ge sin röst till någon abortförespråkare. Det borde ge Kristna Värdepartiet många röster.
 
Vi vet på söndag kväll.
 
I morgon är det nationaldagen.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Alla prata om klimatet, men alla är inte konsekventa. Och att hänga upp sin röst på en singularitet, abortfrågan, låter inte så klokt. Valkompassen på både SR och SVT visade samma parti som bäst passande som jag röstar på annars och är medlem i (MP). Så valet var ganska enkelt för mig. Men politiskt aktiv har jag svårt att bli, är för mycket "å ena sidan - å andra sidan" och för lite konfrontatorisk för detta. ;-)

Svar: Jag testad Svt:s valkompass. Gav samma parti som I riksdsgsvalet.
Torbjörn Lindahl

2024-06-06 @ 11:00:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0