Första söndagen efter Trefaidighet

Valde idag överge - min normala - församlingsgemenskap! Valde istället Örnäsets kyrka där två vuxna konfirmerades, varav den ene är regelbunden gudstjänstdeltagare i Hertsökyrkan. Båda har deltagit i församlingens alpha-grupp. Stefan ledde högmässan, predikade och höll i konfirmationen. Ett 40-tal deltagare var vi enligt vaktmästaren. Kaffe i Mötesplatsen, dvs i de två rum i Örnäsgården som förr hade namnen klubbrum. Tyvärr var för lite kaffe förberett så vi som stapplade in något senare fick vänta på ny bryggning.
 
Lite svårt få den maximala gudstjänstupplevelsen då deltagarna sitter utspridda i ett gudstjänstrum som kan ta emot ca 500 personer. Men i någon mån kompenseras det av att man får ha blicken riktad mot det himmelska Jerusalem.
 
Efteråt sa dock Stefan att det blir en helt annan gemenskap när man firar gudstjänst längst ner i kyrkan i det mindre Mariakoret. Så är det. Men roligt ändå vara i stora kyrkorummet. Och idag hade det blivit nästan proppfullt i lilla gudstjänstrummet.
 
Efter kyrkkaffet och läsning av senaste numret av Kyrkans tidning, färd hem för en stunds återhämtning. Sen tillbaka igen men till bönhuset denna gång.
 
När man kom in såg man tydliga tecken på barndop -dopfunten var framflyttad och en av predikanterna klädd i svart kostym. Men där fick man tjii. Vanlig gudstjänst med bön, bibelläsning och predikan. Men inget dop. Det hade skett redan kl 13. Så även dopkaffet var avklarat.
 
Fr o m kommande söndag blir bönhusgudstjänsterna kl 18
Och den tiden börjar även gälla i Hertsökyrkan under sommaren - fr o m 16 juni. Alltså blir det kollision. Vad gör man då?
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Hade velat vara där eftersom jag har känt en av konfirmanderna i många år. Mycket glad att han är kallad till tjänst, det är stort!

2024-06-05 @ 00:27:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0