Andra söndagen efter Trefaldighet

Högmässa som vanligt. 57 deltagare. Unge kyrkvärden Gustav distribuerade. Oftast är det hans pappa som rycker in i den uppgiften när de tjänstgör tillsammans. Idag var Bosse inspirerad alternativt långrandig. Tiden närmade sig kl 13 innan det var helt klart.
 
Jag hann också betänka att dagens evangelietext om  det stora gästabudet var predikotext vid den första högmässa jag höll i Nederluleå kyrka efter min prästvigning. Men Bosse uppehöll sig - som ofta - mest i GT-texten.
 
Tyvärr hade jag inte mina hörapparater. De satt i laddaren hemma eftersom jag glömde sätta dem där igår kväll. Alltså fick jag ta en hörstav som finns i kyrkan. Inget fel på.ljudet men jag tyckte det var jobbigt hålla den mot örat hela tiden. Så jag missade nog ett och annat men betvivlar inte att även de delar av Bosses predikan jag inte orkade höra var helt enligt allmänkyrklig tro och bekännelse.
 
Enkelt kyrkkaffe (= pappmuggar och pappersassietter) men fikat var gott. Vid kaffebordet gjorde jag en upplevelse: det är lättare höra dem som sitter vid samma bord - om dom talar tydligt rakt mot mig - när jag inte har hörapparater för då slipper jag helt det högljudda surret från de andra borden. Intressant lärdom.
 
Precis innan jag gick fick jag i hallen en fråga om oblater. Givetvis försvarade jag att det bör vara traditionella veteoblater - med gluten! 
 
Hemma en kort stund. Sen till Lena där jag följde med henne i Hk-bussen till kyrkogården och Marias grav. Hon hade ännu inte varit där. Vi får fara igen och ta kort när gravstenen levererats och satts på plats.
 
Nu EU-valvaka.
 

Kommentarer
Postat av: Maria

En timmes predikan? Efter alla år i tjänst trycker jag för det mesta på off-knappen redan efter 2-3 minuter. Förlåt, men så har det blivit.

2024-06-11 @ 07:34:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0