Nionde söndagen efter Trefaldighet

var det också igår. Dock var jag inte i sedvanlig högmässa pga vistelse i västerbottnisk sommarstuga. Vi avslutade vår re-union med lunch och en stunds samvaro före och efter.
 
 
Här är grabbgänget. Vi går varvet runt medsols. Start med mannen i vitt längst bort t h: Thommy Bäckström, ägare till stället där vi samlades; Stig Strömbergsson - min gamle kamrat; Håkan Blom, det är han vars fru jag var bekant med långt innan jag lärde känna honom; Torkel Lindahl med kepsen, min tvillingbror; Håkan Jonsson, men vi som var klasskamrater med honom redan i grundskolan har alltid sagt Lars-Håkan. Jag fick tillåtelse fortsätta med det; sist bloggaren själv framför dörren. Om någon av de fotograferande sänder fler bilder får ni även se hustrurna. Kanske värt att nämnas att ingen bytt fru under åren, alla håller fast vid sitt första äktenskap.
 
När vi lämnade Jämteböle lät jag mig skjutsas till Missionsgården Fridhem där ett familjeläger just hade avslutningsgudstjänst. Där träffade jag vänner och följde dem först hem till Nyliden där jag serverades middag och sedan till deras hus inne i Vännäs där de har ett rum inrett som liten hemkyrka. Där firade jag en enkel högmässa. Och fick återigen se de originella tavlor som tidigare haft sin plats i Vännäs kyrka (Johanneskyrkan?) i många år men som kyrkorådet till slut ville bli av med och skänkte dem till bygdens konstförening som dock inte hade någon plats för dem och accepterade när familjen Vennberg erbjöd sig härbärgera dem. Hur länge blir de där? Ingen vet. Kanske tills ingen finns kvar som minns deras historia?
 
Skjuts till järnvägsstationen men tåget var 35 minuter sent så det blev väntan. Förseningen höll i sig nästan på minuten ända till Luleå så jag missade sista bussen hem. Fick promenera. Nyttigt men tröttsamt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0