Idag

var det dags för årliga turen till Haparanda och Torneå.
 
Det är Mats som årligen vill dit och erbjuder mig följa. Första ärendet är att se till att hans morföräldrars grav i Haparanda är i fint skick. En fast rutin har utvecklats. Efter kyrkogården blir det IKEA där vi startar med förmiddagskaffe. Sen runt i första halvan av varuhuset så vi passerar matsalen vid lunchtid. Denna gång var dock kön lång. 45 minuter fick vi köa innan vi med våra brickor kunde slå oss ned vid ledigt bord. Sen andra halvan av varuhuset och till slut betalning. Fastän ingen av oss behövde något lyckades Mats bränna drygt 500 och jag ca hälften.
 
Efter det färd till Torneå och kyrkogården vid kyrkan som liknar Skellefteå lands där Mats mormors mor vilar i en grav som alltid måste rensas ordentligt. Eftersom min förmåga böja mig till marken med bibehållen balans är begränsad brukar jag ta sikte på lämplig parkbänk under det att Mats arbetar. Idag duggregnade det dock så jag valde sitta i kyrkan. Mats fick också hjälp av god vän till oss båda och f d arbetskamrat till honom som också var med på utfärden. (Under vårt IKEA-besök hade hon hälsat på annan vän på äldreboende).
 
Efter andra kyrkogårdsbesöket passade vi på inhandla sånt som man inte lika lätt får tag på i Sverige, bl a visst bröd och lakrits.
 
Sen hemåt men inte raka spåret. Avstickare till goda vänner som har sommarstuga en bit från E4. Där blev det mat och kaffe. Sittande på deras stugaltan kunde jag inte låta bli uttrycka insikten att ska man som sommarledig förmå sig lämna en sådan oas för att köra många mil för att gå i gudstjänst då vill det till att gudstjänsten har kvalité.
 
Sista delen av hemfärden regnade det rejält varför jag valde försöka få på mig jackan där jag satt i baksätet. Försent insåg jag att krånglat på mig jackan med säkerhetsbältet på😄. Insåg snabbt att jag nästan skulle behöva vara utbrytarkungen Houdini för att ta mig ur det läge jag försatt mig i. Men with a little help from my friends ordnade det sig.
 
Sist kom Mats in till mig och lånade lite utrustning som han behöver när han på söndag ska fira högmässa på Lillstrand.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0