Tolfte söndagen efter Trefaldighet

Tänk att det redan gått så långt in i trefaldighetstiden. Snart hälften. Då får man strax börja längta till advent. Årets tre första stjärnor, den s k sommartriangeln Vega, Deneb och Altair har jag redan sett för mer än en vecka sedan. Men det gäller att gå ut mitt i natten.
 
Under sommaren har det varit omöjligt besöka både (öst-)bönhuset och Hertsökyrkan samma söndag eftersom båda haft gudstjänsttid kl 18. Men idag var första söndag som bönhuset återgått till normaltid kl 16. Då kunde man ta båda. Det var min tanke idag, men trötthet gjorde att det bara blev en gudstjänst. Och då blev det högmässa i Hertsökyrkan. Men väl där träffade jag två fridsförbundare som varit i bönhuset och nu fortsatte med mässa i kyrkan.
 
33 deltagare var vi sammanlagt. Bosse celebrerade, predikade och distribuerade gjorde unge prästkandidaten (i Anglikanska kyrkan!) Pontus som dyker upp då och då när han har lov från sina studier i England.
 
På slutet pålyste Bosse att nu är det slut med sommartid i Hertsökyrkan, fr o m nästa vecka är högmässorna kl 11 och kommande helg är det jag som leder mässan, i vart fall predikar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0