Andra söndagen i påsktiden (gamla ordningen: första söndagen efter Påsk)

Buss till Hertsökyrkan. När jag bytte buss i stan satt Mats redan på linje ett. Hade alltså gått till hållplats lite längre bort.
70 personer i högmässan. Som vanligt hör jag inte teleslingan med mina hörapparater. Vad är det för fel. En annan äldre man sa att han hör utmärkt. Och i andra lokaler - som Fridsförbundet som jag besökte senare - hör jag utmärkt med teleslingan.
 
Kan någon förklara detta?

Kommentarer
Postat av: Erica H

Kan inte ge ett tydligt svar. Ni behöver en som kan felsöka & kolla igenom hur slingan fungerar i Hertsökyrkan.

Det låter som att beroende på var du är placerad med dina hörapparater är det ingen eller bra mottagning av slingsignalen till hörapparaterna. Vet att det är så i vissa kyrkor fortfarande.

Måste kollas ordentligt vilket kan göras enkelt av tekniker/ingenjör. Hoppas Luleå domkyrkoförsamling har serviceavtal på slingorna i kyrkorna med någon? Vissa ställen har det - samt ansvarig inom vaktmästeriet.

Enklare/tillfällig lösning nästa gång- sätt dig där den andra äldre mannen satt - som hörde bra på slingan istället. Borde troligen fungera bra där även för dig. Ett svävande svar - men väl ett svar ;-) Testa nästa gång. Hör med PES. Han vet nog.

Svar: Tack för expertråd. Det är faktiskt så att den äldre man jag nämnde brukar sitta i andra änden av rummet. Ska testa ett byte på söndag.
Torbjörn Lindahl

2024-04-07 @ 22:02:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0