335:e dagen. Fjortonde söndagen efter Trefaldighet

Jo, jag for till min vanliga kyrka. Det kan inte helt uteslutas att jag kunnat få höra något mer djupsinnigt i domkyrkan. Men när jag uttryckte det för Bosse efter mässan så sa han
- Men här fick du ju sakramentet! Predikan är inte det viktigaste.
 
Nästan beredd hålla med. En fullständig, fullödig väl genomförd liturgi (Bosse var liturg trots att Mikael predikade), med deltagande i mässan, är väl så uppbyggligt som predikan - även om det naturligtvis idealt bör vara god predikan också.
 
Men så var det också det här med att inte överge sin församlingsgemenskap. Alltså Hertsön hur som helst. 62 deltagare enligt kyrkvärden. Vid kaffet satte jag mig vid bordet där gruppen kvinnor från Armenien satt. Roligt bryta kulturbarriärerna en aning. Det uppmanar jag även andra vara frimodiga att försöka göra.
 
Roligt ändå få hälsa på Mikael som jag varit arbetskamrat med under tretton år. Han ska strax börja som präst för det militära där han efterträder Staffan Klingert.
 
Om knappt två timmar är jag i selen igen - ett uttryck som trogne kommentatorn Torsten, här på bloggen tyckte var roligt sist jag använde det - då jag predikar på Fridsförbundet.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Hellre Selen än dess granne i periodiska systemet Arsenik ;-)

2023-09-11 @ 12:02:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0