332:a dagen. Sjukkommunion och EU

var det dags för idag i den lilla gemenskap där vi träffas varannan vecka. Nu var det ett tag sedan eftersom de två senaste tillfällena kolliderat med informerande läkarbesök för Maria där hon velat ha med mig. Sju deltagare.
 
Tänkte idag att jag borde skriva något som kan bidra till att höja adrenalinhalten. Och direkt jag såg morgontidningen så hade jag ämnet: EU. Det stod nämligen om ambulanspersonal i länet som säger upp sig pga arbetstidsschemaförändrinar som beror på direktiv - från EU. Alltid detta EU. Och är det inte arbetstid så är det EU-migranter (= snygg omskrivning för romska tiggare från Rumänien) eller snusförbud i Finland eller för raka gurkor eller så strikta hygienregler att man i församlingar knappt kan bedriva normal församlingsverksamhet.
 
Är det någon som kan nämna en enda grej där vi "vanliga" fått vardagslivet enklare pga EU?
 
Nähä! Trodde väl det! 
 

Kommentarer
Postat av: Den gamle kamraten

Om det är gurkor som är den avgörande faktorn för åsikter om EU - jag röstade för inträde när det begav sig - kanske ett Swexit kan kännas frestande. Tror dock att för ”vanligt folk” har saker underlättats av att vi tillhör unionen. Många i den kategorin jobbar i exportindustrin, studerar, importerar, reser och håller på.
Som test kan man ju se vad i Storbritannien som blev enklare och bättre efter det att de lämnade unionen eller varför länder vill gå med.

2023-09-08 @ 09:39:31
Postat av: Thorsten Schütte

Lök på EU-laxen:
https://www.sandaren.se/nyhet/eu-regler-kan-stoppa-langa-lager

2023-09-08 @ 11:34:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0