357:e dagen. Nu tillbaka

på (blogg-)banan igen.
 
Igår var det alltså något fel som gjorde att man inte kunde skriva på bloggen. Alltså ringde jag min gamle kamrat för att kolla om det var något fel för honom också. Vi har samma bloggverktyg. Det var det.
- Det har ju hänt förrut men alltid ordnat sig efter en dag, tröstade han.
Alltså vänta till måndag då alla som jobbar på supporten är tillbaka. Sagt och gjort, några timmar efter normal arbetsdags början var allt ok igen - till kära läsarnas outsägliga glädje.
 
Dock hann vi också tala några minuter om det som nu alltmer fyller mitt sinn: vad ska jag gör med/på/i bloggen när detta år är slut om en vecka?
 
En tanke jag hade: vi skriver på respektive bloggar var annan vecka under rubriken vad jag skulle sagt om jag predikat denna helg? Den gamle - som har bättre ordning på gamla predikomanus än jag har - kunde också tänka sig en annan vinkling: vad jag under åren sagt om denna text. 
 
Dessa våra skilda förslag visar ju också våra (delvis!) olika ingångar i predikandets ädla värld; han som uppskattar transpiration (jobb och möda) får gräva i gamla manus, sortera, sammanställa och bearbeta, jag som uppskattar inspiration får skriva ner något som dimper ner från himlen.
 
Kamraten föreslog också att vi skulle involvera en större krets emeritipräster. Något tveksam blir jag där. Jag skulle uppskatta ping-pongkänslan om man är två som tar varannan gång.
 
Min gamle kamrat tyckte också att jag lite för ofta nämnt hans roll i mitt dagliga bloggande.
- Läsarna tror snart att jag tvingat dig blogga dagligen, klagade han skrattande.
Så är icke fallet kan jag nu upplysa kära läsarna om. Mitt dagliga bloggande är helt frivilligt, endast inspirerat av den gamle kamraten.
 
Men om vi nu skulle börja skriva något predikorelaterat på regelbunden basis skulle vi då vara i selen igen? Vad säger Torsten? Har han då något nytt grundämne på G?
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Kisel, Si är ett bra grundämne som är den viktigaste komponent i berget vi och predikan förhoppningsvis stadigt står på. Bra predikotanker sitter alltid bra. :-)

2023-10-03 @ 10:28:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0