Söndagen efter Alla helgons dag - Alla själars dag

Nästan dubbelt så många var vi i högmässan idag. Ska vi tänka att många som igår var borta för att på annan ort tända ljus på anhöriggrav nu kommit hem eller är det bara så att helg på lördag är ovant för många?
 
Mats ledde mässan och predikade. Roligt höra en välförberedd högmässopredikan. Vid kyrkkaffet noterade jag dock - som så många gånger förr! - hur åtskilliga sätter sig på sina invanda platser eller låter blicken söka ett bord där bekanta sitter utan att notera att vid annat bord sitter en ensam person som kanske också skulle uppskatta kaffesällskap. Ytterligare undran: måste vuxna som är gifta men utan småbarnsansvar alltid sitta vid samma bord? Delar man på sig träffar man sammanlagt fler.
 
Mats hade frågat mig tidigare om jag ville hjälpa till med distributionen vilket jag lovat, men nu inför högmässan så kände jag mig så trött och vinglig att jag passade vidare till kyrkvärden Lars, vilken klarade det hela med den äran trots att han är ca tio år äldre än jag. Så är läget.
 
Väl hemma kort vila. Sen tog Simon och jag bilen till de kyrkogårdar där vi har anledning tända ljus. Först till Töre - nyttig övningskörning för Simon i det ruggiga vädret. Efter kyrkogården middag på Roadys, vilket blivit tradition. Sen mot Luleå och kyrkogården på Hertsön 
 
Sedan någon timme hemma i värmen och en kopp te.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0