Nu är det vinter

Det märks på tre sätt.
 
1. Det ligger ett lagom tjockt lager snö på marken.
Mjuk och fin snö.
 
2. Idag har Simon och jag kört altanmöbler, grill mm till sin vinterförvaring i kyrkstugan. Två vändor med bilen varvid vi råkade fastna i snön vid första vändan men tog oss loss efter idogt snöskottande.
Anledningen till att vi inte farit med sommarmöblerna  tidigare är att vi inte ville fylla stugan med ännu mer saker eftersom vi skulle få besök av timmerhantverkare som skulle inspektera både invändigt och utvändigt (se blogginlägg en vecka sedan).
 
3. Väl i Gammelstad deltog vi även i kyrkstuguägarföreningens julfest* i Gillets lokal längst ner i Rutviksbacken. (F ö samma lokal där jag hade miin 60-årsfest). Julgröt och skinka o saffransbröd.
Vi hamnade vid samma bord som (s)-politikern Margareta Lindbäck med man som har sin stuga rätt nära vår. Trevligt samtal som alltid - om vi undviker kyrkopolitiken för då blir vi ju tvugna krypa ner i skyttegravarna😄. Hann även växla några ord med f d arbetskamrater i Örnäset/Domkyrko vilka nu båda arbetar i Nederluleå församling och var där för att informera om de församlingsaktiviteter som kan/borde intressera kyrkstuguägare.
 
Förbi Jula på Storheden sen där Simon köpte arbetskläder och där även jag hittade exakt sådana tröjor jag ville ha till det facila priset 100:- styck. På klädesaffärer i stan fanns inte det jag sökte när jag igår tittade in på div affärer och det som var nästan rätt kostade 500-1000 kr styck.
 

 
* eg var julfesten första anledningen till att vi valde befinna oss i Gammelstad just denna dag.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Bra med kyrkans lokaler. För min frus 60-årsdag hann vi boka klockargården vid Norrby kyrka på trettondedagen innan IT-haveriet som visar att Sverige är i ett skymningsläge och att lede Fi anser Kyrkan vara viktig! ;-)

2023-11-26 @ 10:15:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0