Kyrkstugan

Hur går det med den undrar kanske någon. Idag hade Simon och jag besök i stugan av två yngre män som vi träffade i kyrkstaden i somras. De jobbar med fr allt timringar. (Googla Bjäckas timmerhantverk). När vi av dem i somras fick veta att man kan få 75% av kostnaden i bidrag när man renoverar timringen i en kyrkstuga blev vi klart intresserade. Att vi skulle behöva hjälp hade vi insett långt tidigare.
 
Och nu var dom på plats för att inspektera. Roligt var det att få stugan bedömd av proffs. Deras slutsats när dom såg hur sned delar av stugan var, hur stora gliporna mellan stockarna är på sina ställen, hur hörnen delvis håller på att glida isär (knutarna på östra gaveln är redan bortsågade då de varit för ruttna) - inget av detta är obekant för Simon och mig - och att den AMS-renovering som gjordes som beredskapsarbete under 70-talet var slarvig och till stor del gick ut på att dölja skadorna i timringen med ny panel; då blev deras slutsats att det troligen vore lika enkelt plocka ner hela timmerstommen och timra upp den på plats igen. Intressant tanke onekligen. 
 
Är det värt det, frågar man sig. Men varje gång jag antyder att vi skulle strunta i allt och sälja stugan så tittar Simon på mig som om jag är den största idiot som någonsin trampat i ett par skor.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0