220:e dagen. Kyrkor läggs ned

- eller vad det nu heter. Men ibland blir det stopp.
 
Malmbergets kyrka får inte rivas har man hört på nyheterna. Länsstyrelsen sa nej. Den är visst alldeles för unik arkitektoniskt - vilket jag utan vidare kan hålla med om. Första plan vara att flytta den till Koskullskulle men sen ändrade sig kyrkorådet och villa riva den trots att LKAB skulle bekosta flytten. Dels tyckte kyrkorådet att den kommer för nära Gällivare som har sin kyrka och dels att man ville satsa på personal som kan bedriva verksamhet istället för att värma upp och underhålla kyrkor. 
 
Jag tror det är fel resonerat. Visserligen ägnar jag mig nu åt den ädla konsten att kasta sten i glashus, jag som under 90-talet var med om att lägga ner två Kyrkor inom dåvarande Örnäsets församling, Småkyrkan på Gärdan och Svartöstadens kapell. Och dessutom aktivt understödde det!
 
Men nu har jag som sagt tänkt om en aning. Skälet att detta kom i min tanke var att Simon och jag under vår  kvällspromenad två ggr passerade det husnummer som nu är en källarlägenhet, men som tidigare var en liten kvarterskyrkolokal inom Luleå Domkyrkoförsamling här på Kallkällan/Lingonstigen.
 
Varför jag på senare tid i valet mellan kyrkolokal och personal börjat luta mer åt det förra får bli en annan bloggpost.
 
God natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0