170:e dagen. Kungen var här

Inte kung Jesus utan Karl XVI Gustav. Han åker runt till alla län när han detta år firar 50 år på tronen. Firande i stadsparken, på samma ställe där vi för någon vecka sedan hyllade Luleå hockeys damlag. Mats och jag kom i god tid för att få bra platser. Jag satt på rollatorns sittbräda längst fram vid repet. Lite småtrevligt firande med sång och dans av gymnasieklasser, sång av samisk artist och förskolebarn; tal av landshövdingen och en representant för sametinget. Enda smolket i glädjebägaren var, enligt Mats, att landshövdingen inte lärt sig tilltala en kunglighet på rätt sätt. Hon inledde sitt tal med "hans majestät" istället för Ers majestät.
- Det borde väl en landshövding ha blivt korrekt undervisad om, tyckte han.
 
Kalla fingrar hindrade mig från att fota allt men här kommer några foton:
 
Polis visiterar gymnasiekören på väg in för sitt framträdande.
 
 
Kören sjunger och dansare uppträder framför scenen. Kungen rakt fram på stol med röd pläd. Befälet direkt framför mig är chefen på F 21. Landshövdingen på plädklädd stol t h i bild.
 
 Kungen håller tal. (Att uppträda offentligt har väl aldrig varit hans starkaste sida, blev man tydligt påmind om.)
 
 
Kungen på väg (1).
 
Kungen på väg (2) till bilen. Han tog sig tid hälsa på några som stod i första ledet, men tyvärr lite för långt från mig.
 
Enligt uppgift var drottningen hemma pga förkylning. Efter offentliga firandet gick Mats och jag först till museet dit kungen också farit. När vi kom dit stod hans bil utanför men själv syntes han inte.
- Han är väl inomhus, tänkte vi och sällade oss till den väntande skaran.
 
Men till slut (kort stund) tappade vi lusten och firade privat med lunch på restaurang Corsica. I dagens tidning kunde man dock se hans majestät när han tittar på de utanför museet uppställda skärmarna med bilder från tidigare kungabesök i länet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0