152:a dagen. Tredje söndagen I fastan

Och idag åkte jag bil med Mats till kyrkan. Vi hämtade upp hans dotter Anna på vägen. Dom hade antecknat sig för att ordna kyrkfikat och jag fick vara med på ett hörn och bidra med sockerkaka. 
 
Vid kyrkkaffet satte jag mig vid samma bord som två kvinnor, den ena från Ukraina, den andra från Iran. Hur mycket dom redan lärt känna varandra vet jag inte (dom har båda gått i kyrkan en tid) men deras (något så när) jämnåriga döttrar har blivit goda vänner och umgås alltid i kyrkan.
 
När jag satt mig vid bordet och frågat dem lite om deras bakgrund och dom hört varandra berätta på något stapplig SFI-svenska började dom prata mer direkt med varandra. Roligt.
 
Själva högmässan var väl som vanligt. 49 personer vilket numera nästan börjar upplevas som lite.
 
Bosse och jag gjorde upp om att jag delar lite liturgiska sysslor med honom nästa söndag. Hur mycket jag tror mig klara får vi se.
 
Men redan på lördag kl 18 (inte kl16 som jag först skrev för någon timme sedan) firar Mats och jag mässa I Örnäskyrkan, inplanerad av Fridsförbundet. Och andakt i fastan i Hertsökyrkan fredag kl 18 glömmer vi inte heller.
 
Väl hemma från kyrkan tog Simon och jag en rejäl promenad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0