142:a dagen. I valet och kvalet

var jag (och Simon) idag.
 
Efter hans lektion på Kom-vux mötte jag upp med bilen och han övningskörde till Storheden där vi gick på en av affärerna för att köpa ny kyl/frys. Vi hade varit där för några veckor sedan och sett oss omkring bland alternativen och även fått lite råd av försäljare. Och fick med lite skriftlig info att i lugn och ro begrunda.
 
Alltså kände vi oss rätt säkra på vad vi ville ha. När det visade sig att Mats i sin lägenhet har precis en sådan som vi funderat på så bjöd vi oss dit på kaffe igår för att kunna se den kombikylfrys som vi annars bara skulle se på bild. Alltså rätt säkra på vad vi ville ha, som sagt.
 
Men si, så enkelt var det inte när vi återigen lotsades genom alternativen av trevlig och vänlig expedit. Antingen var dörrarna högerhängda, vi vill ha vänsterhängda. Och om dörrhängningen kunde bytas så fanns den modellen inte i vitt vilket vi ville ha, utan bara i blank metall. Problem. Men då föll min blick på en kyl/frys av annat märke som stod en bit bort, vit och med rätt höjd. Eureka, tänkte jag. Felet var bara att innerutrymmet i denna var 30 liter mindre än den vi först bestämt. 
 
Storlek eller färg, det är frågan. Efter viss tvekan valde vi färgen och bytte alltså märke. Men en viss tvekan ville inte ge med sig vare sig när jag gick för att betala eller när vi satt oss i bilen.  Alltså fick vi två gånger stanna och fundera valde vi rätt?
 
Nej, det gjorde vi inte, blev mitt slutgiltiga svar. 30 liter - tänk 30 förpackningar mjölk eller fil i kylen - det är rätt mycket. Alltså vände vi tillbaka.
- Jag följer inte med in, sa Simon. Han var jättehungrig och ville bara iväg.
Saken ordnades dock snabbt och elegant av samma vänliga expedit och kassörska som jag mött tidigare. Båda uttryckte försiktigt att dom nog tyckte jag till slut valde rätt.
 
 När vi for var det också med påtagligt större frid i sinnet. Är detta den världsliga varianten av handla (!) aldrig mot ditt samvete?
 
Sen blev vi tvungna lugna ner oss en stund så vi for direkt till stan och åt middagbuffe' på Exotic.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

I dagarna dimper elstödet in på kontot, för många efterlängtat. För andra som en oväntad lottvinst. De senare borde uppmuntras att avstå en del av detta till exempelvis hjälp till Ukraina.
Att köpa energisnålare hushållsprylar är också en bra användning.

2023-03-03 @ 15:16:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0