260:e dagen. Min gamle kamrat

har jag besökt i dag i Norrbottens pärla. Han har ju i förra veckan uppnått en ytterst aktningsvärd ålder,* vilken jag ännu bara är på väg mot. Som jag tidigare nämnt glömde jag bort gratta på rätta dagen, men det gjorde inte så mycket eftersom han hade huset fullt. 
 
Men idag hade han och hustrun pustat ut. När det gäller presenter tillämpar jag numera ofta principen."allt vad I viljen att människorna skola göra eder det gören I ock dem." Och eftersom jag inte vill ha böcker (har nog många olästa), inte heller prydnadssaker (har knappt någon plats ställa de få jag har och jag for med stora lass till återvinningen vid flytten från radhus till lägenhet), så återstår något som vissnar eller något som kan förtäras.
 
Vi samtalade även om den eventuella gruppresa till Samos till vilken han är beredd bidra med lite ide- och planeringsinsatser (dock inte allt) och som jag fått visst intresse för.**
 
Även berörde vi det faktum att vi understundom i diskussion på vara bloggar kan framstå som politiskt oeniga (vilket vi ofta är) men att denna oenighet i en världslig sak (Karlsson på taket) inte rubbar den vänskap vi haft i snart 61år. Skälet till att den inte rubbas beror, konstaterade vi, på att vi båda är så övertygade om att det är jag som har rätt att vi var för sig generöst kan uthärda att i bekantskapskretsen ha en idiot som inget fattar.
 

 
* en ålder om vilken min svärfar, som 95-åring sade: men det är ju rena ungdomen!
 
** det faktum att idén är väckt av några från Älvsbyn betyder inte att deltagandet är begränsat till folk därifrån. Preliminär tidpunkt maj 2024. (om tillräckligt många visar intresse, 10-20 pers). I praktiken ett slags studieresa med besök i intressanta kyrkor mm, en viss gemensam förberedelse på hemmaplan osv. Boende på hotell med helpension så gruppen inte splittras vid lunch och middag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0