255:e dagen. Är det inte snart dags...

att uppdatera denna ringa blogg till något viktigare? Och då menar jag inte det utseende s k tema som man ser när man besöker bloggen via dator. Nej, man ska aldrig ändra ett vinnande koncept. Eller som kollegan Bosse brukar säga om kyrkans liturgi: man ska inte hålla på och ändra för då känner inte änglarna igen sig. Att han själv tror på änglars närvaro i mässan märks ju på den bön med vilken han avslutar varje mässa:
 
Så må då alla himmelens änglar återvända till Guds tron
och med sig har dom alla våra förböner.
Och vi som fått del av det bröd som bryts man ändå förblir ett
vi får själva bli bröd åt den mänsklighet
som hungrar och törstar efter Guds rättfärdighet och nåd.
 
Nej, inga sådana ändringar alltså. Här handlar det istället om att ge kära läsarna högre status. Sedan en tid tillbaka är dagliga besökstalet stadigt mellan 100 och 150. Men då antalet sidvisningar dagligen är ca 25-30% högre så gissar jag att antalet trogna, inkl sporadiska, läsare är betydligt högre och att åtskilliga läser flera inlägg i klump när de väl tittar in.
 
Och nu vill jag alltså hedra hela läsekretsen genom att utnämna dem till följare. Så kom ihåg, du är inte längre bara en simpel läsare av denna ringa blogg, du är följare.
 
Och då infinner sig nästa fråga: om jag därmed följt med och tagit steget från bara bloggare till influencer?*   Eller måste man ägna sig åt bloggande om dyra damhandväskor och annan outfit och lura unga tjejer till onödig överkonsumtion med åtföljande negativa konsekvenser för klimatet för att vara en äkta influencer.
 
Själv har jag i livet mest velat ägna mig åt att få människor bli kristna och kunna höra hemma i levande församlings- och gudstjänstliv. Hur jag i all svaghet försökt göra detta i min prästtjänst berättar jag i en intervju i senaste numret av Kyrka & Folk. Till stora delar kan det sägas vara ett kort (bara tio sidor!) referat av det jag bloggade om minnen från min prästtid i min P (s) minus-serie de sista drygt 40 dagarna innan jag avslutade min tjänst inför pension juni 2019.
 
(Den som är nyfiken på intervjun men inte prenumererar på K&F kan leta på tidskriftens hemsida.)
 

 
den svenska översättningen influerare känns bara konstgjord och löjlig. Nej, äkta vara ska det vara
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0