250:e dagen. Andra söndagen efter Trefaldighet

63 deltagare var vi i högmässan idag. Mats celebrerade och predikade (Bosse var ledig) och jag fick vara medhjälpare i distributionen. Ytterligare tre präster och tre diakoner närvarande. En tonåring bland gudstjänstdeltagarna svimmade under mässan och närvarande både sjuksköterska och läkare rusade till. Men flickan återhämtade sig relativt snabbt - knappt märkbart avbrott i mässan! -  och satt efteråt vid kyrkkaffet med sin far. Roligt få anledning hälsa på henne då jag var doppräst för 14 år sedan.
 
Snabbtur hem, kort ärende sen dricka mycket vatten i värmen, sen en stund i solen på altanen och lite vila inomhus i fåtöljen.
 
Sen.. tillbaka mot Örnäset där jag fått kallelsen predika I bönhuset. Jag valde evangelietexten ur Lk 14, f ö samma text som jag predikade över i Nederluleå kyrka vid min första högmässa efter prästvigningen för 44 år sedan.
 
Innan predikan frågade jag de närvarande om någon visste var en bok försvunnit som jag lagt på hatthyllan för ca en månad sedan och som var borta när jag sökte den två veckor senare. Ingen visste. Ingen stor katastrof dock, jag hade fått den gratis och har nog med olästa böcker. Jag hade tagit den i Örnäsgården på ett varsågod-tag-vad-du-vill-ha-bord med böcker som rensats ur församlingens referensbibliotek. 
 
Eftersom jag själv rensat i mina bokhyllor och en ung (jämfört med mig) man anmält intresse om.jag någon gång skulle börja rensa så hade jag en bunt i en kasse i bilen. Efter inspektion tog han en handfull.
 
Hemfärd sen. Och väl hemma insåg jag att jag glömt - Bibeln denna gång! - på exakt samma plats som den tidigare omnämnda boken. Alltså blev det att fara tillbaka igen. Hann precis innan de kaffe- och diskansvariga for från bönhuset. Borde nog på kvinnors vis ha axelväska så behöver jag inte under fikat lägga saker där jag sedan glömmer dem.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Axelväskan ingen hjälp, den kan man också glömma. Klädesplagg med stora fickor funkar bra.

Svar: Stora fickor var ordet , sa Bull
Torbjörn Lindahl

2023-06-19 @ 09:01:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0