294:e dagen. Anders Gerdmar

har avlidit så jag i tidningen i slutet av veckan. 
 
Han var ett år yngre än jag och vi lärde känna varandra något år in på 70-talet då vi båda var aktiva i KGF, Kyrkliga gymnasistförbundet. Han från Växjö stift, jag från Luleå stift. Bl a blev vi båda invalda i den grupp som planerade KGF:s riksmöte i Örnsköldsvik 1974. Även min gamle kamrat var med i gruppen. Helt ense var vi väl inte I alla stycken. Anders mer Växjö-högkyrkligt präglad och vi mer norrländskt lågkyrkliga.
 
Vi blev präster i varsin del av landet ungefär samtidigt men efter ca tio år lämnade han prästämbetet och anslöt sig till Livets ord.
 
Bara ett fåtal gånger har vi senare mötts under åren. Har alltid respekterat honom som kunnig teolog. Och har läst ett flertal alster av honom bl a Guds ord räcker (om skäl varför man inte bör konvertera och bli katolik) och HBTQ och Bibeln - svärdet genom svensk kristenhet. Den senare boken mycket angelägen i vår tid.
 
 Frid över hans minne.
 
 

Kommentarer
Postat av: Den gamle kamraten

Jag hade nöjet att träffa Gerdmar för tio år sedan. Vi möttes på den ”Exegetiska dagen” i Uppsala, arrangerad av Svenska Exegetiska Sällskapet. Vi kände igen varandra och bytte, förutom en del Bibelvetenskapliga funderingar, en del info om gemensamma bekanta.

2023-08-01 @ 17:07:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0