286:e dagen. Kristi förklarings dag

var över precis när jag började med detta inlägg. Förlåt alla trogna läsare att jag är sen. Eftersom det redan är över midnatt kan jag i statistiken över antalet besökare se den sedvanliga söndagsökningen.
 
Nu har jag börjat vänja mig vid kvällsgudstjänst på söndagarna. Rent kyrkligt och teologiskt är det fel givetvis. Helgen pågår fr kl 18 till kl 18 dagen efter. Ska man ha mässa kl 18 är det alltså i princip bättre med lördag 18. Klockringning söndag kl 18 innebär ju att man ringer ut helgen. 
 
Om man ska vara precis alltså.
 
Nå, när det nu ändå är mässa kl 18 kan man ju utnyttja tiden under förmiddagen till annat. Idag nyttjade jag den till mitt sjukgymnastikprogram som jag borde göra oftare än som sker. Får man då ägna sig åt det arbete som träning innebär. Jo, det får man. I vart fall om man följer judiska sabbatsregler. För där är det skapandet som ska undvikas på vilodagen. Av Göran Larsson har jag lärt mig att judiska barn i svenska skolor med sexdagsrsvecka gärna fick ha gymnastik på lördag (den judiska sabbaten) men inte teckning, vilket är skapande.
 
Nå, nu är vi varken judiskt troende eller skolbarn med sexdagarsvecka. 
 
Till slut for jag då till kyrkan. Nu har Bosse semester (men var där som deltagare) så nu kommer Mats ha högmässorna fem veckor med start idag. Men pass på, en gång ska Mats på resa till utlandet så då blev jag ombedd predika, den 13 augusti. Vilket jag på stört lovade.
 
Om jag kommer kunna hålla lika innehållsrik predikan som Mats höll idag vet jag dock inte. Ett drygt trettiotal gudstjänstfirare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0