279:e dagen. Sjätte söndagen efter Trefaldighet

men inget om dagens gudstjänst blir det i bloggen. Jag var nämligen varken i kyrka eller bönhus. Men det var inte mitt fel. Jag hade bara hunnit drygt 100 meter med bilen när äldsta dottern ringde. Jag svarade och sa bara "är i bilen kan inte prata" men innan jag hann avsluta så vädjade dottern "du måste stanna".
 
Sagt och gjort. In på liten sidoväg som just uppenbarade sig. Hon berättade att hennes syster (2 1/2 år yngre) låg i Sunderbyn (sjukhuset) och behövde assistans. Hon hade fått ett rätt allvarligt läkarbesked och var ledsen men då det inte var något som direkt skulle åtgärdas utan snarast utredas mera så var hon klar för hemfärd. Problemet var bara att pga sjukdom fanns ingen personlig assistent tillgänglig att möta henne hemma. Kunde Fadern ställa upp?
 
Till att börja med kunde han fara till akuten och försöka trösta den lilla flickan.* Snabb sväng åt andra hållet så var jag på akuten. Och därmed missades kvällshögmässan. Men om nu vår Frälsare anser att ett dragdjur som ramlat i brunnen är skäl nog för "sabbatsbrott" så borde väl en dotter på akuten få rubba söndagsplikten.
 
Efter några timmar var humöret bättre. Hon hade själv via sms-kontakt nått en av sina assistenter som lovade vara på plats när hon anlände med Hk-buss, fått hjälp kamma sig och sätta håret i en fläta och ätit ordentligt av en portion mat. Dags för hemfärd. 
 
Jag hade givetvis lovat stanna hos henne under natten om hon ville det, men redan på sjukhuset och ännu mer när hon kom hem karpade** hon sig och lät mig fara hem.
 
Situationen är likväl allvarlig så flitiga bedjare bland kära läsarna får gärna knäppa sina händer.
 
Om inte detta hänt och om inte söndagsblogg påkallat min uppmärksamhet så skulle jag kanske bloggat om värmeböljorna. Rejält över 40 och på sina ställen närmare 50° varmt i Medelhavsområdet.
 
Jag tänker, ska vi bara tala om människans påverkan på klimatet via koldioxiden? Ska vi inte också tänka på Bibeln och påminna oss Jesu ord att det ska komma en nöd (vedermöda) så stor att något liknande aldrig setts förrut; och på andra Petrusbrevets ord om att himlakropparna ska smälta av hetta. Och i dessa himlakroppars (= stjärnors) inre är det redan i utgångsläget rätt varmt kan man säga.)
 
Är det dags för det klassiska ropet: gör bättring! (omvänd er).
 

 
* det säger väl något om min ålder att jag omtalar en 42-åring så
 
** betyder väl ungefär repa mod men jag har aldrig hört uttrycket annat än i hustruns familj. Någon av kära läsarna som känner igen uttrycket?
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Men SJÄLVKLART släpper man omedelbart för att fara och ta hand om sitt barn hur vuxet än detta barn är. Jag förstår inte hur man ens kan fundera på att prioritera något annat!

Svar: Fick du intrycket att jag funderade? Det gjorde jag inte.
Torbjörn Lindahl

2023-07-18 @ 13:22:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0