87:e dagen. Trettondedag jul

Eller Trettondedagen. Men absolut inte Trettondagen!
 
Nå, denna heliga dag blev det som oftast numera Hertsökyrkan. Mats skulle leda gudstjänsten så då blev det bil för att inte komma 1 min i elva vilket blir fallet om vi tar buss. Även Simon följde med. Drygt 70 deltagare. En liten kör med sångare från Fridsförbundet medverkade, och en trumpetare. Jag hjälpte Mats distribuera.
 
God predikan som vanligt där Mats även citerade Laestadius som i en predikan ställt frågan hur det kommer sig att de skriftlärda inte själva begav sig till Betlehem när de nu genom profetian visste att Messias skulle födas där? Laestadius svar: världsäran. Tillämpat sen (på typiskt laestadiskt  vis) på den väckta/sökande människan; hon vet var/hur kristendomen kan vinnas men vågar inte. 
 
Vid kyrkkaffet fick jag ett intressant samtal med en besökare jag aldrig sett förrut, en kristen man från Rumänien.
 
Bil hem och lite fika och vila sen tog Mats och jag buss tillbaka och gick till gudstjänst i bönhuset. Avsevärt mycket färre gudstjäntdeltagare än vanligt men så är det ju fortfarande skollov med möjlighet för barnfamiljer befinna sig på annan ort. Predikanten talade över dagens kortaste predikotext: Jesus sade: jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.
 
Helt ok predikan. Inget kyrkkaffe dock och en person som jag särskilt sett fram emot att träffa var inte där så vi tog första bästa buss tillbaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0