86:e dagen. Böcker

har vi för många av, konstaterade Mats och jag - igen! - när jag satt hos honom och drack kaffe efter vår sedvanliga torsdagspromenad.
 
Man borde göra ett s k ryck och rensa bort en del av de böcker man redan läst och inte avser läsa igen. Att ha kvar dem i bokhyllan blir ju i praktiken bara skryt:
- Se så mycket jag läst. Typ.
Och dessutom alla dem man - ibland väldigt länge! - haft men ännu inte läst. Vilka man antingen tappat intresset för eller inser att man aldrig kommer (hinna) läsa.
 
Sagt och gjort. Väl nere i egen lägenhet tog jag mig verket an.
Lite började jag redan för någon vecka sedan men nu gick jag in för saken med betydligt större nit. Resultatet blev inte så dåligt för att vara av en klåpare, som man brukar säga. Två st pappkassar fyllda så mycket man precis tror att dom håller för.
 
Och ända var det betydligt mindre än en fjärdedel av sammanlagda bokhyllebeståndet som rensades 😀
 

Kommentarer
Postat av: SigridL

Två? Bara två? Jag rensade tio för några år sedan. Inte för att det märks när de väl är borta, men ändå.
Jobba på, bäste bror!

Svar: Två kassar var bara från två bokhyllor - av tretton! Det blir mera.
Torbjörn Lindahl

2023-01-06 @ 16:58:31
Postat av: Andreas Holmberg

Det är väl inte bara skryt - en del böcker är ju dekorativa också. I alla fall har jag lärt mej av min fru att man inte behöver sortera dem alfabetiskt efter författare: de kan också sorteras efter färg. Hennes hyllor är fantastiskt vackra! Bättre än tapeter!

Svar: Dekorativa är ordet. ĹMen då måste böcker behandlas varsamt. En läst pocketbok får inte ha minsta veck i ryggen om den ska trivas i min bokhylla.
Torbjörn Lindahl

2023-01-06 @ 19:05:54
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0