83:e dagen. Kristet perspektiv

heter en finlandssvensk tidskrift som jag haft i många år. Kanske 10-15, minns inte. Senaste året har man saknat den. Och nu är det definitivt slut. Sista numret kom i brevlådan en av förra årets allra sista dagar. Och det var nr 1-2022! 
 
Orsaken till slutet är att tidskriften kämpat med ekonomin men lika mycket att det varit svårt finna nya personer som vill/kan driva den vidare. Redaktören Henrik Perret har varit med alla 42 åren. En av de trogna medarbetarna under många år, Stig-Olof Fernström, dog för någon tid sedan.
 
Tidskriftens avslutning är väl bara ett exempel på kristendomens försvagade ställning i vårt samhälle. De kristna blir färre och därmed färre som praktiskt vill engagera sig och som har möjlighet bidra ekonomiskt - till t ex tidskrifter. Andra tidskrifter jag haft i många år har också försökt sänka sina kostnader genom att gå över till två-veckors-utgivning (SPT) eller månadsutgivning (Kyrka & Folk).
 
Kristet perspektiv har bara kommit fyra gånger per år så den har man I vart fall hunnit läsa. Jag kommer att sakna den. 
 
- - - - 
 
I dessa dygnets sista timmar kom jag på det jag läste i Dagslända i morse, det är Flanellskjortans dag 2 januari - i vart fall för bekännelsetrogna präster. Alltså blev jag tvungen ta fram den och solidariskt bära den under dygnets sista timmar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0