106:e dagen. Kvinnor som präster IX

Hade tänkt skriva (just nu planerade) sista delen i serien om kvinnor som präster, men dagen blev fylld av annat så det rymdes inte. Då kan jag väl istället (klämma in ett extra avsnitt) och göra det som jag tidigare lovat, berätta varför jag gett mig på skriva denna kortfattade historiska resume' . Skälet i allmänhet är att jag vill bidraga till att bevara kunskap om vad som skett i kyrkan (och varför!) till yngre generationer. Givetvis är jag öppen för samtal om det jag skriver. Att vi kan värdera olika kyrkliga skeenden på olika sätt är jag helt på det klara med. Det den ene gillar ogillas av den andre. Vi tycker helt enkelt olika. Det måste vi lära oss leva med. Om någon av kära läsarna däremot upplever att jag i något stycke skrivit fel i sak då tar jag gärna emot ett vänligt påpekande.
 
Det särskilda skälet skriva detta just nu är att jag 
Fred 3/2 kl 18.30 
ska undervisa i vuxengruppen på Fridsförbundets fredagstimme om vilka skäl som finns för att vara anhängare av tanken att (bara) män ska vara präster.* Och jag ville ge lite kringinformation om utvecklingen I kyrkan.
 
(Fortsättning följer!)
 

 
* tjusigt sätt undvika uttrycket "vara mot kvinnliga präster"
 
- - - -
 
I en senare del i denna serie ska jag berätta varför jag (nästan) konsekvent skriver Prästvigda kvinnor och inte Kvinnliga präster.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0