131:a dagen. Fastlagssöndagen

Undrar om det var nytt rekord (om vi bortser från julbönen). 72 deltagare skrev kyrkvärdarna in i statistikliggaren efter högmässan.* 
 
Vi har ju sista tiden haft en grupp armenier i kyrkan. Och idag när Mats stötte på en flyktingkvinna från Ukraina så insåg han att dessa borde ju kunna tala med varandra - på ryska. Så han introducerade dem för varandra. Och se, det gick bra. Roligt kunna bidra till att kontakter skapas.
 
Efter kaffet gjorde Bosse och Mats och jag upp om en idé som Mats och jag kläckte i bastun förra veckan. Att ha fasteandakter tre fredagkvällar. Fredag är ju (åtminstone i svenskkyrklig luthersk tradition) den klassiska dagen för passionspredikningar. Nu planerar vi 10, 17 och 24 mars (31/3, sista fredag före Palmsöndag är det - vegetarisk! - tacokväll så den kvällen var bokad). De två första gångerna blir det med predikan (undertecknad, sen Mats) över lidandeshistorien enligt Johannes, sista gången en mer stillsam korsvägsandakt där vi går runt i byggnaden och stannar till inför bilder av de olika stationerna på Via dolorosa.
 
I högmässan hjälpte jag Bosse distribuera - och predikade som jag tidigare berättat.
 
Jesus  talar om kärlekens väg
1. Genom ord (vi går nu upp mot Jerusalem...)
2. Genom handlig (dricker en bägare och genomgår ett dop)
3. Genom sitt föredöme (inte bli betjänad utan tjäna)
 

 
* och det utan att "alla som någon gång kommer råkade vara här samtidigt" för minst 6-7 som är nästan söndagliga besökare inte var på plats, av vilka några, enligt rykte, valde Mariakyrkan i Sävast där Niclas Larsson om eftermiddagen ledde mässa med Bodens fridsförbund.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0