Igår och idag

Igår (tisd)
ringde jag äntligen till Riksbyggen och anmälde två fel i lägenheten som behöver åtgärdas:
1) köksfläkten som aldrig fungerat ordentligt sedan jag flyttade in i januari 2021
2) vädringsfönstret i köket som fastnat i stängt läge så det går inte öppna
 
Idag (onsd)
Kom två trevliga reparatörer och fixade båda grejerna på ca en timme
 
Felet i fläkten berodde på att spjället låst sig så det öppnade inte ordentligt. Hade jag kanske kunnat fixa själv om jag begripit vad det var som felades, vilket reparatören märkte på en gång då han slog på och av fläkten; det lilla klick som ska höras när spjället öppnas och stängs saknades. Dessutom börjar jag bli både stel och vinglig så det var nog bra att yngre man stod böjd in under fläktkåpan och jobbade nerifrån och upp.
 
Att fixa fönstret tog längre tid. Det fick t o m lyftas av i gångjärnen. Dålig kvalite på fönstren sa den äldre av de två efter väl förrättat värv.
 
Nu hoppas vi slippa Lützendimma när vi steker pannkaka på torsdagarna och om dimman infinner sig kan vi vädra ut den.
 
Kära läsarna noterar att detta är en s k uppdatering dvs att jag bara berättar om vad som hänt i vardagslivet trots att det fullständigt saknar intresse för andra än oss som bor här. Alltså något sådant som man normalt ska skriva på Facebook (eller kanske hellre Instagram eller Twitter numera). Men det går precis lika bra på blogg - vilket min gamle kamrat sorgfälligt noterar, så han kan sluta tjata om att jag saknar liv när jag inte har Facebook.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

En bekants köksfläkt hade inget drag. När vi öppnade den visade sig att aktivtkolfiltren låg kvar i sina lufttäta plastförpackningar...

Svar: 🙂
Torbjörn Lindahl

2022-09-15 @ 07:45:38
Postat av: Den gamle kamraten

Klart jag tjatar. Motivet är dock inte att jag inbillar mig att du på FB skulle bidra med in i vassen mycket. Inte ens jag gör det men jag får del av en del. Mycket ointressant, rent svammel men också en och annan pärla - din bror, din lillasyster och din äldsta dotter till exempel.

Svar: Så bra, då kan du berätta för mig vad mina släktingar sysslar med så behöver jag verkligen inte gå med på Facebook 😀
Torbjörn Lindahl

2022-09-15 @ 10:24:06
Postat av: Thorsten Schütte

Att jag inte är med i ansiktsboken och andra (a)sociala medier beror huvudsakligen på att koll och uppdatering lätt skulle urarta till tvångsbeteende hos mig.

2022-09-16 @ 19:28:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0