19:e dagen. Tjugonde söndagen efter Trefaldighet, 30/10, tillika 19:e dagen

Åkte bil m Mats till kyrkan, men först svängde vi förbi Porsön och hämtade upp Jonas Nilsson, föreståndare på Hjelmserydsstiftelsen, som hade något ärende till Norrbotten och då sov över hos sin son som studerar på högskolan och samtidigt passade på träffa Mats och hjälpa honom i högmässsn. 
 
Jonas Nilsson lärde jag själv känna för 25 år sedan som dekan i Svenska kyrkans fria synod, då Jonas var sekreterare i dekankollegiet. Senare har Jonas blivit prästvigd i den Ingermanländska kyrkan och verkat en tid i Ryssland. I de sammanhangen har Mats och Jonas haft en del med varandra att göra, då Mats också talar ryska.
 
Åter till högmässan. Mats celebrerade och predikade. Efter mässan kom en av de äldre i gudstjänstförsamlingen fram och uttryckte stor glädje över predikan. Detsamma känner jag.* 
 
Vid kyrkkaffet satt jag och talade med en av våra gudstjänstfirare som kommer från Turkiet ursprungligen. Minst sex nationaliteter i gudstjänsten. Som mest har vi nog varit nio. 57 besökare sammanlagt idag. Mats och Jonas drog rätt fort efter kaffet. Dom skulle slänga i sig lunch på lokala pizzerian, sen skulle Mats till Boden och fira mässa I gemenskap med Bodens fridsförbund. Fortsätter han så här så kör han snart om mig som Luleås främste laestadianpräst:)
 
Efter hela högmässan pratade jag med Bosse om att någon gång medverka som celebrant eller predikant i högmässa I Hertsökyrkan.
- När som helst, säg bara till!
Jag avböjde dock hans förslag att predika redan under dubbelhelgen om en vecka, eftersom jag predikar i Luleå Fridsförbunds bönhus på fredag kväll kl 19.
 
Väl hemma blev det promenad med sonen runt Mjölkuddsberget. Middag och sen åter till kyrkan för psalmkväll. Fin stund men inte så många deltagare. När det gavs möjlighet för önskesånger valde jag nr 30 Gud är trofast.
 

 
* även om Mats vid något tillfälle råkade blanda ihop horisontellt och vertikalt. Men eftersom han tecknade med stora rörelser så gick nog budskapet fram ändå

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0