47:e dagen. Fortsatt förkyld.

Men det känns lite bättre än igår. Men ohälsan fick mig stanna hemma från kyrkan. Istället tänkte jag för en gångs skull titta på TV-gudstjänsten. Men det var en besvikelse. Man följde visserligen kyrkans evangeliebok när det gällde (vissa?) texter, sjöng några verser av psalmen Gå Sion din konung att möta, men det var allt. 
 
 Ett tag tänkte jag sätta som rubrik denna bloggpost Tur att jag tillhör en riktig kyrka . Med liturgiskt utformad gudstjänst alltså. Förutom den nästan totala bristen på riktiga advenspsalmer störde jag mig på att hela estraden dominerades av lovsångsteamet med sina elektriska instrument och högtalare.
 
Nej, ingen vila vare sig för ögat eller själen.
 
Blev ju sen tvungen ta igen mig genom att lyssna på två gudstjänster från Fridsförbundet (Youtube). Ingen märkvärdig "liturgi" där heller men man får ju åtminstone sjunga ordentliga psalmer. Stefan Aro och Roger Kero predikade två gånger var. Nu orkade jag (i mitt nuvarande tillstånd) inte riktigt med sammanlagt fyra timmars predikan under fem timmar så jag prioriterade Stefan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0