35:e dagen. Total onödighet

tänker jag när jag köper frukt. Nu handlar jag mest päron och mandariner/clementiner enligt diabetessköterskans order, aldrig bananer, äpplen eller vindruvor. Och så fort jag köper någon av mina två rekommenderade frukter så blir jag upprörd, upprörd över den fullständiga onödigheten att det ska vara klistrat en liten lapp på frukten.
 
 
 
Jag blir arg över denna totala onödighet av flera skäl:
 
1. Den gör det bara besvärligt att äta frukten i lugn och ro. Man vill ju njuta av frukten utan att riskera få i sig en liten pappersbit - som på baksidan har ett tunnt lager klister som knappast är nyttigt få i sig  om än inte direkt hälsohotande. Dessutom måste man ju ta hand om den lilla pappersbiten som med sin lilla mängd klister tenderar fastna överallt, på fingrarna till exempel är man försöker få den i papperskorgen. Och ännu värre när man bjuder gäster på frukt efter trevligt fika då måste dom alla göra sig av med den lilla lappen och lägger den på kaffefatet med resultatet att jag får stå en lång stund och ta hand om en massa små lappar när porslinet ska i diskmaskinen så inte avloppet riskerar täppas igen.
 
Nu löser jag visserligen problemet direkt och tar bort de små otygen till klisterlappar innan frukten hamnar i fruktskål. Men varför ska jag vara tvungen till detta extra arbete? Reklam? Enligt det som sagts ovan så ser mina gäster aldrig de onödiga lapparna och själv vet jag att jag handlat päronen på ICA, att de heter Conference och de kommer från Holland.Jag behöver inte upplysas.
 
2. Om det nu till äventyrs inte skulle gå att få någon hög och ansvarig s k vederbörande att lyssna på mina personliga bekymmer kan man alltid ta till nutidens oemotsägliga uiversalargument: miljön och klimatet.
 
Eftersom jag burit detta inlägg inom mig i åratal men alltid glömt ta ett foto innan respektive onödighetslapp avlägsnats så har bloggposten aldrig blivit skriven - förrän nu!
 
Jag har alltid tänkt att jag som enkel norrlänning utan allvarlig möjlighet till påverkan av de stora sammanhangen borde ta hjälp av Greta. Hon har säkert i kretsen kring sig experter som skulle kunna räkna ut vilken klimatpåverkan tillverkningen av de små onödigheterna, trycket, applicerandet å frukterna, transporter mm medför. Men nu ska ju Greta sluta i rollen som av medierna skapad profet. Vem ska då komma till min hjälp.
 
Det enda som skulle kunna få mig på andra tankar (jag är ju känd för min stora förändringsbenägenhet) är om klistrandet av de små lapparna på frukterna sker manuellt för då skulle vi i alla fall ha ett exempel på s k okvalificerat arbete som våra många arbetslösa invandrare skulle behöva.
 

Kommentarer
Postat av: Den galne kamraten

Kan det vara så att de små lapparna är ett bevis på den stora konspirationen, att de är vilddjurets tecken i Uppenbarelseboken och att ingen frukt utan klister får säljas?
OBServera vad jag kallar mig.

2022-11-16 @ 00:40:44
Postat av: Thorsten Schütte

Tidigare fanns det också seden att slå in några enstaka frukter i färgglatt sidenpapper. Jag tror att livet skulle bli en uns tråkigare om vi bara gjorde det nödvändiga.

Svar: Apelsiner inslagna i tunnt prasslande papper minns jag också från min barndom. Det var trevligt och stämningfullt - till jul!(Men inte året om).
Torbjörn Lindahl

2022-11-16 @ 21:23:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0