34:e dagen

Promenerade kring lunch till Mjölkuddsberget m yngre sonen. Vi gick upp till översta platån men fann att trapporna med vilka man kan gå ända upp till toppen var borta. Vi kunde alltså inte sätta oss högt upp för att dricka vårt medhavda kaffe, utan fick nöja oss med en plats på lite lägre nivå. Men trevligt ändå och tacksamt för mig att sonen utan (synlig) ledsnad trofast hjälper sin gamle far när jag behöver stöd i alltför branta uppförs- och nerförsbackar. Trevlig kort höstutflykt.
 
På eftermiddag sjukgymnastik och på kvällen te hos Mats med samtal bl a om vad som timade på predikant- och äldstemötet. Mats delade nog den syn som ligger bakom att framtidsgruppen gavs uppdrag arbeta; det kommer tydligt fortsätta att det i snabb takt blir allt färre präster inom väckelsens* intressesfär, men han tyckte nog att man på sina håll något lite kunde vidga den krets av präster som anses duga för nattvardsgångar, dop, konfirmationer och övriga kyrkliga handlingar.
 

 
* jag använder här det uttryck som denna gren av den laestadianska rörelsen (ofta) använder om sig själv även om det är längesedan det var någon verklig väckelse i "väckelsen"
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0