33:e dagen. Predikantmöte ll

Just hemkommen. Hunnit packa upp mina grejer.
 
Inte alla som deltog igår var kvar idag. Inledande morgonbön blev jag ombedd leda.
 
Samtalen idag handlade bl a om huruvida man skulle skriva ett brev till rikets myndigheter (men riktigt till vem man skulle adressera det var man osäker på) och vädja/kräva att man fortfarande skulle få möjlighet leva i biblisk tro utan att riskera bli kränkt av samhällets representanter. Fokus var bl a på skolan där det upplevs bli allt trängre för kristna barn.
 
Sedan handlade samtalen bl a om äktenskapet, men då började mina hörapparater krångla så jag gav mer eller mindre upp att försöka delta. Därför blir det också svårt  referera något av det som sades. Den sista punkten i dagordningen Lärofrågor hann inte behandlas.
 
Vid middagspausen såg jag på restaurangen gammal god vän som jag känt i ca 50 år. Trevligt det med.
 
Hem fick jag lifta med två personer som skulle till Boden. Extra omvägen för dem blev måttlig, då dom ändå inte ville ta genvägen via Smedsbyn pga vägarbete.
 
---
 
Vad ska man uttrycka efter dessa dagar? Många vänner har jag här och dom jag inte känner är det ofta lätt få kontakt med. Samma upplevelse som jag har när jag besöker Fridsförbundets bönhus. Jag känner mig hemma på det personliga planet, men som präst känner jag mig mer hemma i kyrkan med dess sakramentala liv och gudstjänst.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0