32:a dagen. Predikantmöte

är jag på i Erkheikki-Juhonpieti utanför Pajala. Kallad/sänd hit för att tillsammans med två övriga ur Luleå Fridsförbunds Framtidsgrupp berätta om det arbete som gjorts i Luleå Den rapporten blev första punkt på dagordningen, sedan diskuterades andra frågor. De två övriga ur framtidsgruppen for sedan mot Luleå igen men jag stannade kvar för att även vara med på morgondagens samtal och överläggningar.
 
Övernattning har jag fått hos predikanten Harry Ylipää med hustru. Under kvällen och över en kopp te har vi fått ha mycket uppbyggliga samtal med vittnesbörd om starka människoöden och om hur Gud kan gripa in i människors liv både nära och fjärran.
 
Här i Pajala bodde en stor grupp asylsökande från hösten 2015. De kristna härstädes bjöd in de asylsökande till gudstjänster och inbjöd även till undervisning i kristen tro för intresserade - de allra flesta muslimer. Samtal pågick i många månader och till slut visade det sig att tre av de asylsökande ville bli kristna. När dom sen ställdes inför valet att låta döpa sig så ville dom avvakta pga att det skulle kunna vara negativt för dem i hemlandet om dom skulle bli utvisade. Men efter en tids samtal kom dom tillbaka med sin begäran om dop. Och senare har dom uttryckt att dom är beredda möta motstånd, t o m martyrium om dom skulle bli utvisade till sitt hemland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0