25:e dagen. Alla helgons dag

På väg till kyrkan idag for Mats och jag förbi mina föräldrars grav på Örnäskyrkogården och tände ett ljus även där. Tillsammans sjöng vi första versen av psalm 325
 
I hoppet sig min frälsta själ förnöjer
i tron jag till ett evigt väl mig höjer
Ty jag betänker att dödens länker
har Kristus brutit och mig livet skänker
 
En av pappas favoritpsalmer.
 
Mässan i kyrkan ledd av Bosse som också predikade. Inget kyrkkaffe men kort samtal med gammal ungdomsvän som var på besök i Luleå då dom nu har tre barn och åtskilliga barnbarn i staden. Hade vi accepterat hade vi kunnat bli hembjudna på kaffe, men då vi redan planerat övervara första gudstjänsten i bönhuset så avvek vi. 
 
Gudstjänsten i bönhuset precis som vanligt. Predikan först av gästande talare från Finland, sedan av en av de lokala predikanterna eftersom den andre kallade blivit förkyld och därför tvingats stanna hemma. Två gånger I sin predikan nämnde predikanten något som sagts "här" igår kväll, dvs när jag predikade. Efteråt när vi hälsade kunde vi konstatera att "nätet" (i detta fall Youtube) kan nyttjas för goda syften som att sprida Guds ord.
- Jag lyssnade hemma I Finland, anförtrodde han mig.
 
Efter första gudstjänsten for Mats och jag och avstod därför middag och ytterligare en gudstjänst.*
 
Nu är middag inmundigad i hemmet så strax ska sonen och jag ta vår sedvanliga allhelgonabiltur förbi stadens (två) kyrkogårdar och titta på levande ljus.
 

 
* annars är lördagarna de helger som Fridsförbundet har kallade talare en möjlighet att på enkelt sätt "slå två flugor i en smäll". På bara fem timmar kan man få fyra predikningar och middag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0