22: dagen. Promenad och oplanerade möten

till stan t o r blev dagens huvudinsats. Fika på Espresso house och förbi sportaffär för att köpa liten träningspryl (vet inte vad det kallas) som jag hoppas kunna nyttja i min rehabilitering.
Precis när jag skulle gå hem träffade jag Jörgen Ericsson på Storgatan. Han var ju under många år med i den av Fridsförbundet utsedda Framtidsgruppen, men klev av vid senaste årsmötet. Lite samtal om hithörande frågor hann det bli innan vi skildes åt.
 
När jag kommit hem fick jag efter en stund besök av Mats som bor tre trappor upp i andra änden av huset. Han kom förbi för att låna en digital stektermometer. Eftersom han bara använder dylik 1-2 ggr/år kan han spara utgiften att köpa egen och istället går ner till mig och låna och få kaffe och en stunds surr* på köpet. Så även denna gång. Det vi surrade om var bl a den mässa han i söndags firade i Boden hos Bodens Fridsförbund. Fullständig högmässa enligt en agenda som snyggt regisserats med vår Hertsöagenda som mall. Detta är nu andra gången som Mats kallats dit i det ärendet under hösten. (Kring påsk var han  också med men då var det jag som kallats att både predika och fira mässa, och det var mitt beslut att själv bara predika och ta med Mats som liturg, vilket ingen hade något emot.)**
 

ljug, som det skulle kallats om det var min gamle kamrat som kom på besök 
 
** Bodens fridsförbund har inte eget bönhus utan lånar Överluleå pastorats lokaler

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0