Söndagen före pingst

Bosse uttryckte i predikan idag att detta är en avgörande och viktig söndag. Ser man på! Och jag som ibland (på skoj!) sagt att detta är söndagen då ingenting händer. Vi har de stora händelserna i Jesu liv bakom oss: hans död, uppståndelse och himmelsfärd. Men idag händer inget!😊
 
Men att vara samlad till tacksägelse, bön och väntan på Anden, vilket lärjungarna nu är, det är ju inte så illa det heller. Kanske kan lärjungaskaran idag ge oss ett föredöme som borde prägla alla våra gudstjänster!
 
Rätt många var vi i högmässan men jag räknade inte (har senare sett att var 45). Glass till kyrkkaffet.
 
Nästa helg är det pingst och då blir det högmässa söndag 5/6 kl 11 och annandagen, måndag 6/6, kl 18.* sedan är det bara en helg(12/6) kvar med 11-gudstjänst. Fr o m 19/6 till 21/8 blir högmässorna kl 18.
 
Efter mässan och kyrkkaffet blev jag hembjuden till vänner ur gudstjänstförsamlingen som kommer regelbundet trots att de bor i Sävast. Där blev det utöver intressanta samtal även mat med älgkött, tårta och kaffe.
 
Innan jag styrde från Sävast svängde jag in på ytterst kort besök hos vännen och kristne brodern sedan länge Roland Wälivaara med hustru Eva, vilka bor i närheten. Vi har länge talat om att ses ordentligt och få prata om "det ena och det andra".** Nu kunde vi göra upp om en tid
 

 
* sedan Annandag Pingst upphört vara allmän helgdag (så de flesta är lediga) har vi firat gudstjänst på kvällen. Att det i år råkar vara nationaldag, och därmed allmän helgdag, bortser vi från. Du får använda den lediga dagen till att vara på stan och vifta med svensk flagga.
 
** Rolands favorituttryck

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Att byta den pålitliga annandagen Pingst mot veckodagshoppjerkan 6/6 är ett stolleprov. Återinför ledig annandag Pingst och utnämna Midsommarhelgen som Sveriges Nationalhelg!

Svar: Exakt så.
Torbjörn Lindahl

2022-05-29 @ 21:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0