Bönsöndagen

Givetvis besökte jag det jag kallar min "hemförsamling" idag trots att jag igår fick vara med om en mässa med bönsöndagstema. Men idag fick jag deltaga i en gudstjänst där församlingen är tydligt aktiv och församlingssvaren ljudet högt.
 
Men att i praktiken dubblera helgens gudstjänst gör ingenting. Predikningarna blir aldrig desamma. Alltid något att ta till sig. I högmässan idag fick vi dessutom uppleva dop av en hel familj. Mamma med två barn. Dopet skedde på engelska då familjen såg ut vara bördig från Afrika. Dom har kommit till kyrkans gudstjänster en tid och ville nu ta steget in i den fulla församlingsgemenskapen. Fin upplevelse och glädje att efter dopet få sjungna den fina doppsalmen 386 Upp ur vilda djupa vatten... Bosse ledde både mässan och dopet.
 
Exakt hur många vi var vet jag inte (senare såg jag i statistiken att det var 59) men kyrkan upplevdes rätt välfylld. Roligt att fler och fler barn syns i gudstjänsterna. Tårta till kyrkkaffet!
 
Nu är det snart middagsdags och sedan frågan om jag ska gå på orgelkonsert i Domkyrkan kl 18. Lockande, särskilt som det utlovats att organisten på läktaren ska filmas och visas på storbild. I staden är det väl känt att när domkyrkoorganisten Markus Wargh ger en konsert så är det nästan lika gripande att se honom som att lyssna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0