Första söndagen efter Trettondedagen

var det igår. Och i kyrkans gällande evangeliebok var temat Jesu dop, det som i gamla Evangelieboken låg på söndagen efter nyår.
 
Johan ledde mässan och höll en engagerad predikan. Dock lade han - enligt min ringa mening - betoningen lite för mycket på vårt dop (som numera har i sin egen söndag, första efter Trefaldighet) i stället för fokusering på Kristi person/Kristi framträdande i världen, vilket väl borde ligga närmare till hands på Jesu dops söndag.
Dock var det kanske någon högre avsedd mening med det eftersom en 15 personer stor sånggrupp från Fridsförbundet medverkade, och i de sammanhangen är det knappast fel tala mer om dopet än som ofta sker. Sammanlagt 62 i gudstjänsten. Dessutom hade det väl varit ca 10 i morgonmässan.
 
Efteråt fick jag lära mig välja mina ord. Jag talade om sånggruppen som "ungdomar från Fridsförbundet". Ungdomar var kanske inte helt rätt, unga vuxna kanske, men inte det heller helt träffande. Det fanns t o m enstaka sångare över 50 år unga. Det är jag som börjar bli gammal. Och dem jag sett regelbundet under hela deras uppväxt...ja, ni vet. Egna barn blir heller aldrig vuxna i ens ögon.
 
I samtal fick vi veta att sånggruppens/körens preliminära namn var Fridsförbundets spontankör. Den hade hastigt dragits ihop för Fredagstimmens (barngruppernas) julfest. Och när dom väl samlats kunde dom väl sjunga igen. Alltså Hertsökyrkan.
 
Hem sen m buss och Mats på kyrkkaffe.
 
Senare på kvällen for vi tillsammans med några andra till goda vänner på julkaksplundring.18 sorter om jag räknade rätt. Man fick välja mellan godsakerna. Trevlig kväll med intressanta kyrkliga samtal. Då vi var tre präster närvarande (även Johan) beslöt vi med stöd av närvarande lekmän, att vi vill införa sjunget Fader vår i Hertsökyrkan. Gäller bara få Bosse med på noterna.
 

Kommentarer
Postat av: Daniel G

Vilken tonsättning blir det i så fall?

Svar: Den vi kallade den "katolska" och inte den "ortodoxa" som Johan sjöng för oss och som numera lär användas i St Ansgar i Uppsala. Duger den bestämningen?
Torbjörn Lindahl

2022-01-11 @ 14:43:24
Postat av: Thorsten Schütte

Sevärt program:
https://www.svtplay.se/video/33830702/min-sanning/min-sanning-sara-skyttedal-sasong-14-sara-skyttedal
Mycket gripande mot slutet om abortfrågan och dess många facetter.

Svar: Tack för tips.
Torbjörn Lindahl

2022-01-13 @ 11:04:26
Postat av: Thorsten Schütte

Anna Hedenmo är bra på att skala fram hårdingarnas mjuka kärna. Och man lär sig mera av sina politiska motståndare än av likasinnade.

2022-01-13 @ 12:59:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0