74:e dagen. Julafton

Inleddes enligt familjetradition med kaffe och julpsalm. Vilken psalm avstår jag dock från att nämna eftersom jag inte (återigen) vill förstöra julfriden för vännen Andreas..
 
Sen var det dags ta in julgranen från förrådet men då märkte vi att vår julgransfot läckte. Snabb koll på nätet om någon kan finnas. Jo, då. På Clas Olsson. Men i stan (närmast) var den slut däremot fanns på Storheden ett (1) ex. Snabb beställning på nätet och betalning via Klarna så ingen annan skulle hinna före och direkt färd mot Storheden. Dock så snabbt att vi glömde se att dom verkligen hade öppet, vilket vi i hastigheten bara förutsatte eftersom affären i stan var öppen. Men öppet var det inte märkte vi när vi försökte knacka på. Titt för säkerhets skull även på baksidan vid varuutlämningen. Och se där stod en bil tydligen ditrattad av man som strax visade sig när vi ringde. Att affären egentligen (s k underbart ord, enligt min gamle kamrat) var stängd framförde han direkt, men kunde inte låta bli att förbarma sig över oss fattiga stackare när jag berättade att jag redan bokat och betalt. Alltså offrade han 8 min av sin julledighet och gick och hämtade den. Det kallar jag service.
 
Snabbt hem och ordnande med ganen som fått stå i en plasthink. Lite förskjutning i dagsschrmat blev det och sen var jag tvungen inrikta mig mot julbön.
 
För några dagar sedan ringde Bosse mycket förkyld och undrade om jag kunde ställa upp på julbön i kyrkan (ni vet ju vilken, eller hur) vilket jag lovade. Kort gudstjänst men för att förklara den kristna julens innebörd tog jag med åhörarna på en rundtur, till Tyskland där jul heter Weihnachten (den helga natten), till Frankrike där jul heter Noel  (som kommer från latinets natalis som betyder födelse) och till engelskspråkiga länder där det heter Christmas (Kristusmässa). Och om man verkligen vill fira riktig kristen jul infinner man sig givetvis i juldagens högmässa.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0