71:a dagen. Julgranen

tog vi in idag. Dock klär vi den inte förrän kvällen före julafton. Man kan ju inte plötsligt ändra en tradition som varit den odiskutabelt enda rätta sen min barndom på 50-talet. Julen börjar (som alla vet!) på juldagen (med lite dispens på julafton.) Då kan man ju göra bort att träffa släkt och familj dagen före  den stora högtiden juldagen så får man sen i lugn och ro fira jul genom att gå i kyrkan alla helgdagar. (Tyvärr blir det ju inte så många helgdagar i år då både juldagen och nyårsdagen är på söndagar
 
Alltså ska julen inte firas med julprydnader och allt hela adventstiden. Men snart blir man kanske tvungen ta in granen långt i förväg bara för att kunna ge den vatten. Vi köpte vår igår å OK-mack efter tips från Mats som köpte sin på samma ställe förra veckan. Glada i hågen for också vi dit och fann till vår glädje att nu var det halva priset. 
- Håller dom på att avsluta julen en vecka innan den börjat, tänkte vi.
Skälet till rean insåg vi dag när vi tog in den I värmen för att grenarna skulle kunna räta ut sig; den är redan torr. Hur länge den stått utan vatten kan man inte veta. Sedan några dagar före Första söndagen i advent?
 
Tur att jag har min lilla plastgran som vi kan ta in I lägenheten om den riktiga granen tappat alla barr redan före jul.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0