70:e dagen. Guldet blev till sand

heter senaste boken jag tagit mig igenom. Den är iofs sig nästan tio år gammal, men jag såg den när jag sökte annan bok av författaren Per Ewert.
 
På baksidan kan man se vad några tidigare läsare skrivit om boken, bl a Berit Simonsson. En annan berättar att han "läste boken nästan i ett sträck, kunde inte lägga den ifrån mig". Samma erfarenhet gjorde jag under läsningen. Och jag kunde ju ta mig tid under bussresor t o r Umeå.
 
Men så här i efterhand ångrar jag att jag inte läste mer långsamt, ett av de korta kapitlen per dag och gett mig mer tid för reflektion. Kanske får jag läsa om den som en betraktelsebok.
 
Vad är det då han betraktar? Vår tid och den enormt snabba utvecklingen senaste årtionden vad gäller dator, TV, internet, smarta telefoner - särskilt det! som gjort att alla, unga och gamla har hela världen tillgänglig i fickan - och informationsinhämtning. Författaren (som är betydligt yngre än jag) har själv som vuxen upplevt hela förändringen från manuel skrivmaskin och böcker i bokhyllor som främsta informationskällor till dagens digitaliserade värld. Och han ställer sig frågan hur detta höghastighetssamhälle påverkar oss; översköljer oss med information men gör oss allt ytligare och flyktiga.
 
Tänkvärt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0