68:e dagen. Kyrka och VM-final

Kyrka gick jag givetvis till idag. Dock inte till min vanliga Hemkyrka eftersom jag befinner mig i Umeå. Följde istället med bror och svägerska till deras hemkyrka - som jag iofs besökt så ofta i deras sällskap under årtionden att det nästan blivit en andra hemkyrka för mig - Grisbackakyrkan. Min brors familj har varit aktiva där i över 40 år.
 
Ska man recensera andra kyrkors gudstjänster? Inte i detalj i alla fall. Kan bara säga som i andra sammanhang: borta bra men hemma bäst. I vart fall tänker jag så när det gäller själva gudstjänsten Borde jag inbjuda präst och kyrkvärdar att göra ett studiebesök i Hertskyrkan för att lära sig fira högmässa och inte bara leda ett möte? När det gäller engagemang i kringaktiviteterna som barn- och ungdomsarbete, övrigt församlingsliv och kyrkkaffeansvar mm är det kanske snarare vi som har något att lära.
 
Väl hemma tog min tvillingbror och jag en promenad, dock kortare än gårdagskvällens.
 
Kl 16 var det sedan VM-final i fotboll mellan Argentina och Frankrike. Argentina vann till sist rättvist var vår samlade bedömning även om man måste imponeras av Frankrikes upphämtning. Nu när fotbolls-VM är slut kan man äntligen ägna sig åt annat, t ex läsning av alla böcker som står i kö. En av dem har jag med på resan. Återkommer när den är läst. Eller gå upp och ner i ett av trapphusen hemma i bostadshuset. Här hos brodern sover jag på övervåningen i deras villa och måste alltså gå upp och ner i trappen några gånger per dag. Synnerligen nyttig träning för den som bor ett plan visar det sig.
 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Ja, ni är ju inte enäggstvillingar, så det blir väl lite olika liturgiska preferenser! Annars måste jag ju säga att ni är ovanligt "ett i tro" för att vara präster i Svenska kyrkan. Många tackar Gud för er båda två.

Svar: Tack för de uppmuntrande orden
Torbjörn Lindahl

2022-12-19 @ 19:52:09
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0