Föredömligt av SD!

Du inser ju att det här bara är en rubrik för att locka läsare, men har du väl kommit så här långt kan du lika gärna läsa resten också. Det är faktiskt ett helt seriöst inlägg.
 
Och jag står för rubrikens innehåll!
 
Det var när Jimmie Åkesson som andra partiledare - Annie Lööf var först - intervjuades i Vårgårda som han släppte nyheten (iofs antydd redan tidigare) att SD lämnar kyrkopolitiken, dvs avser att inte ställa upp i kommande kyrkoval inom Svenska kyrkan.
 
När nu även Annie Lööf uttalat att också Centern tar ett steg bakåt i kyrkopolitiken - inte så att centerpartisterna lämnar helt men att dom skapar, en från partiet formellt fristående, nomineringagrupp som övriga partier, utom S och SD, redan gjort (Vänstern-, Miljöpartister-, Fria linberaler-, Kristdemokrater-, - "i svenska kyrkan." Plus Borgerligt alternativ (moderaterna).
 
Om nu ett parti ytterligare försvinner så är det bara att tacka och ta emot. Men kanske har SD:s uttåg ur kyrkopolitiken en annan positiv effekt, nämligen att sossarna minskar. Ända sedan kyrkovalet 2005 har ju sossarnas huvudärende varit vi måste minska SD:s inflytande genom att få fler att rösta på oss. Tyvärr har socialdemokraternas anti-SD-kampanjer snarast haft motsatt effekt; SD har ökat i antal mandat i kyrkomötet för varje val.
 
Nu när S inte längre kan låta sina kyrkovalskampanjer präglas av anti-SD-retoriken så kommer kanske tomheten i sossarnas kyrkopolitik att bli - ännu! - tydligare. Eller ska vi möjligen våga hoppas att första punkt i sossarnas kyrkovalbudskap i nästa kyrkoval blir ett program för evangelisation i Sverige med målet att människor kommer till tro på JESUS.
 
Innan SD helt lämnar kyrkopolitiken får dom väl framföra sitt varma tack till fr a S som (med stöd av M),  med demokratisering som paroll drev igenom det valsystem (direktval till kyrkomötet) som utan tvekan blev SD:s språngbräda in I riksdagen.

Kommentarer
Postat av: Den gamle kamraten

Delar bloggarens åsikter i detta inlägg men ser det som utsiktslöst och onödigt att vänta på ett S-initiativ uppifrån för evangelisation. Den kreativiteten finns inte.
Å andra sidan finns inget som hindrar att folk knutna till Hertsödistriktet - arbetslaget och sympatisörer - eller diverse väckelsesammanhang på egen motor bestämmer sig för evangelisation på Hertsön och i Luleå (eller andra ställen) med målet att människor kommer till tro på JESUS.

Svar: Delar helt min gamle kamrats syn. Mina ord om evangelisation som (s)-initiativ var givetvis ironiska.
Torbjörn Lindahl

2022-08-14 @ 15:08:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0